Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@11:35:14 GMT

حقوق بشر را می توان در نهج البلاغه جستجو کرد

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۲۹۳۳

حقوق بشر را می توان در نهج البلاغه جستجو کرد

خبرگزاری شبستان: رئیس مرکز «فاطمیه» با اشاره به اینکه امروز دنیا روی مقوله حقوق بشر کار می کند، اما در رساله الحقوق امام سجاد (ع)، ۵۲ حق را برای انسان ها برشمرده اند، گفت: حقوق بشر را در نهج البلاغه می توان دریافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، حجت الاسلام سید عبدالواحد موسوی لاری، رئیس مرکز «فاطمیه» و همایش «ریحانه النبی» امروز (3 آذر) در مراسم رونمایی از پوستر همایش ملی «نهج البلاغه در آرا و اندیشه های اسلام شناسان» و همچنین از همایش ملی «ریحانه النبی» با اشاره به اینکه آنچه که این جمع را در این مکان گردآورده است عشق به اهل بیت (ع) است، گفت: روحیه فرهنگی باعث شده تا در این مکان جمع شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با تاکید بر اینکه از سال گذشته تا امروز در راستای اعتلای فرهنگ اسلامی ما و نام حضرت زهرا (س) تلاش کردند، تقدیر و سپاس دارم، یادآور شد: انتظار است با شوق بیشتر مسیر را ادامه دهند و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، موضوع جایزه ادبی «ریحانه» را به شکل جدی دنبال کرد و امیدواریم بتوانیم این نماد را آنچنان که در خور شان اهل بیت (ع) و استان فارس باشد، دنبال کنیم.

 

وزیر اسبق کشور با اشاره به اینکه شیراز مهد فرهنگ و ادب ایران اسلامی است، اظهار داشت: مقوله فرهنگ هم از لحاظ دامنه یک مقوله سهل و ممتنع است، سهل محسوب می شود به این خاطر که همه ما با فرهنگ آشنا هستیم و ممتنع است به خاطر اینست که تعاریف زیادی دارد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری اضافه کرد: هر کسی به نوعی تعریف و توصیف کرده است، نسبتی بین فرهنگ و تمدن وجود دارد، تمدن ها روی فرهنگ بنا می شوند و به نحوی فرهنگ زیربنای تمدن هاست، مسیر جامعه بشری را فرهنگ مشخص می کند و فرهنگ صحیح باعث ایجاد جامعه ای سالم می شود.

 

وی با یادآوری این مطلب که شیراز ریشه فرهنگی دیرینه ای دارد، گفت: فرهنگ این مرز و بوم با فرهنگ اسلامی آمیخته شده و تمدن ایرانی اسلامی را پایه گذاری کرده است، این تمدن هم ریشه در گذشته و هم ریشه در باورهای امروزی ما دارد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه اسلام به عنوان منادی توحید، فرهنگی را عرضه کرده که محور آن خداشناسی و توحید است، افزود: این فرهنگ به محض ورود به ایران اسلامی با نمادهایی از تمدن ایرانی همراه شده است، که تمدن اسلامی پیش از ورود اسلام به ایران شکل واقعی گرفت.

 

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورهایی که اندیشه اسلامی را فراگرفته اند از معبر ایران به این مهم دست یافته اند، اضافه کرد: بسیاری از مفاخر اسلامی ایرانی هستند که در اسلام خوش درخشیده اند و از علمای بنام اهل سنت ما، محدثان به نام و شخصیت های علمی بسیاری از آنها، ایرانی هستند.

 

رئیس مرکز «فاطمیه» با تاکید بر اینکه کفه ترازوی اسلام شناسان ایرانی سنگین تر از آنست که کسی بتواند منکر آن شود، گفت: ایران و اسلام چنان با هم آمیخته است که کسی نمی تواند از هم جدا کند و ملیت ایرانی را دنبال کند و تاثیر فرهنگ اسلامی را در باروی تمدن ایرانی نادیده بگیرد و این مسئله برعکس هم صدق می کند.

 

وی اظهار داشت: فرهنگ اگر آنگونه که بوده و باید، مطرح شود، جایی نداریم که نگران طرح این مسئله باشیم، فرهنگ قرآنی ما که محورش توحید بوده، خودپرستی و دیگرپرستی را نفی کرده است که هرجا خودپرستی و دیگر پرستی را توجه قرار دادیم با بحران و مشکل روبرو شدیم.

 

این مقام مسئول با اشاره به اینکه زوال فرهنگ اسلامی ما زمانی بوده که یا با خرافات و یا با تملق و چاپلوسی آمیخته شده است که هر دوی اینها باعث شده در باورها و یا اداره جامعه مشکل پیدا کردیم، افزود: وقتی انسان ها خود را فراموش می کنند و متملق شوند و فردی خود را برتر از دیگران بداند، آن جامعه دچار استبدار می شود و جامعه مستبد از پیشرفت دور می شود و به سوی اضمحلال جامعه می رود، این فضا در جامعه بنی امیه و بنی عباس حاکم شد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه فرهنگ شیعی ما مرهون جهاد علمی امام سجاد (ع) است، امام باقر (ع) و امام صادق (ع) ادامه دهنده راه ایشان بودند، اظهار داشت: امام سجاد (ع) بیش از 30 سال، کار ریشه دار، فرهنگی را دنبال کردند تا جامعه را به جامعه ای توحیدی هدایت کند و هرزمان از آن فاصله گرفتیم دچار مشکل شدیم.

 

وی با اشاره به اینکه امروز دنیا روی مقوله حقوق بشر کار می کند، اما در رساله الحقوق امام سجاد (ع)، 52 حق را برای انسان ها برشمرده اند، تاکید کرد: حقوق بشر را در نهج البلاغه می توان دریافت.

 

این مقام مسئول با یادآوری این مطلب که متاسفانه فرهنگ غنی علوی و قدرت معنوی ایشان را که بعد از یک هزار و 400 سال زنده است را وانهادیم، اظهار داشت: مردم یزد، یک فردی را زرتشتی را انتخاب کرده اند اما برخی نمی خواهند قبول کنند، به قول حضرت امیرالمومنین علی (ع): «اعتبار انسان ها به انسان بودنشان است.» چرا فردی چون چون زرتشتی هست نمی تواند در شورا حضور یابد.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با تاکید بر اینکه ما افتخارمان اینست که به اهل بیت (ع)، متسمک هستیم، افزود: نهج البلاغه اقیانوسی از معرفت انسانی و اسلامی است و اعتقاد داریم که کتاب های امام سجاد (ع)، برای راهنمایی کل بشر کافی است و همه این ارزش ها منشا از وجود حضرت زهرا (س) دارد.

 

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم درخانه حضرت زهرا (س) زانو بزنیم از همه چشمه ها سیراب خواهیم شد و باید تملق و چاپلوسی و حرف های بی پایه و اساس را از جامعه حذف کنیم تا به جامعه ای سالم اسلامی برسیم.

 

حجت الاسلام موسوی لاری با اشاره به اینکه جایزه ادبی «ریحانه» را برای افرادی است که می توانند در زمینه شعر و ادب دخت نبوت (ص) را به جامعه معرفی کنند، افزود: عرصه فرهنگ، عرصه ایست که خانم ها بیشتر پیدا کنند، اما تاکنون حضور خانم ها مهجور بوده است و مدیران راه را باز کنند تا خانم ها در این عرصه خودشان را نشان بدهند.

 

وی اضافه کرد: امیدواریم به کمک فرهنگوران این همایش را پربارتر از سال های گذشته برگزار کنیم و این برنامه نیمه دوم اسفند برگزار خواهد شد.

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دنیا از توان نظامی ایران متحیر شده است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به وجود آنکه پایگاه بزرگ هوایی و چشم اطلاعاتی اسراییل را زدیم که هنوز تبیین نشده است، گفت: امروز در دنیا به تکنولوژی رسیدیم که با روسیه و چین در موضع برابر می‌نشینیم، دنیا از توانمندی هسته‌ای و نظامی ما متحیر هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، سارا فلاحی شامگاه_سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در همایش بزرگداشت سالروز شهادت مطهری و روز معلم در حسینیه سیدحسن ولی آمل با بیان اینکه اکنون دنیا عصر ارتباطات و سرعت و ثانیه است و نباید لحظه‌ای غفلت کرد، اظهار کرد: دنیا به تکنولوژی پیشرفت و توسعه ما غبطه می‌خورند و نباید دچار خودتحقیری شویم.

وی با تاکید براینکه معلم خودتحقیری‌ها را به عزتمندی و عزت نفس تبدیل می‌کند و ساخت عزت نفس توسط معلم انجام می‌شود، افزود: باید همه وزارتخانه پای کار وزارت آموزش‌وپرورش بیاید زیرا راهبردی ترین وزارتخانه‌هاست ولی از سطح خرد تا کلان غیر راهبردی ترین افراد را وارد این وزارتخانه کردیم.

عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت آموزش‌وپرورش ساختاری است که می‌تواند دنیای ما را کاملاً متفاوت کند، عنوان کرد: باید به دانش‌آموز یاد دهیم فکر، تامل و مطالعه کند اگرچه مطالعه و تامل در مدارس کم شده و تولید محتوا حاصل تامل است و باید در مدارس به دانش‌آموزان یاد دهیم فکر کنند جو زده نشوند و تعامل با مطالعه باشد.

نماینده مردم ایلام، مریوان در مجلس با بیان اینکه سرانه مطالعه کشورمان بسیار پایین است و شبکه‌های اجتماعی به ما فرصت کتاب خواندن نمی‌دهند، تصریح کرد: نباید افرادی باشیم که صرفاً کپی کنیم و جامعه در حال کپی در مسیر نابودی است؛ هر انسان یک جهان است و باید الگوهایی که به جامعه مسیر نشان می‌دهند معرفی کنیم.

وی اضافه کرد: ما نتوانستیم اهل بیت را به جامعه بشناسانیم چون الگوهایی هستند که می‌توانند دنیا را تکان دهند؛ بچه‌ها تشنه دانستن هستند و هر روز بمباران اطلاعاتی می‌شوند.

عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس با اشاره به اینکه حاکمیت، مطلق و تقسیم ناپذیر نیست و حاکم جوامع امروز رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی و اینترنت هستند و مردم چون بدون مطالعه و عقبه خاص در این شبکه محکوم شبکه‌های مجازی هستند، گفت: دنیا انتهای ذهن و باورمان را نشانه گرفتند و در فیلم‌هایشان با قدرت ویژه وارد می‌شوند و دنیا را در چنبره قدرت خود می‌داند بنابراین به‌جای سرمایه‌سازی تمام مشکلات را بدون برنامه برملا می‌کنیم.

فلاحی با اعلام اینکه معلمان در آموزش و پرورش جایگاه خاصی ندارد، عنوان کرد: جامعه‌ای که دو قشرش از جایگاه بیفتند خطر است.

وی معلم را به عنوان حافظ روح و پلیس حافظ جان مطرح و بیان کرد: در مجلس تلاش کردم تا نظام پرداخت عادلانه شود و نباید معلم در شغل دوم مشغول شوند و توهین بشنوند؛ نباید دانش‌آموز از معلم جلو بزند و شرایط فراهم نمی‌شود تا معلم دست به مطالعات بزند ولی فکرش همیشه به مسائل اقتصادی است.

نماینده مردم ایلام در مجلس افزود: لایه هویتی ایرانی، اسلامی و مدرن را به جان هم انداختیم، تاریخ ایران و اسلام بسیار پرافتخار است و باید به عنوان الگو معرفی شود؛ نباید قهرمان ذهنشان چهره‌های فیلم غربی شوند و قهرمانان واقعی جامعه شهدا و سرداران شهید معرفی نمی‌شود ولی استراتژی و کارایی آنها در دنیا مطالعه می‌شود، قهرمانان واقعی‌مان در شهر خودشان شناخته شده نیستند.

فلاحی در ادامه با اشاره به حمله موشکی به اسرائیل بیان کرد: در این اتفاق برای پاسخ به اسرائیل نیامدیم تا روایت اول برای مان باشد، این حرکت بزرگ را نتوانستیم تبیین کنیم؛ حادثه بسیار مهم و باعظمتی که رژیم اسرائیل صاحب همه تسلیحات و بمب اتم را دارد حتی عملیات فریب را هم نتوانستیم تبیین و بازگو کنیم.

وی با بیان اینکه به وجود آنکه پایگاه بزرگ هوایی و چشم اطلاعاتی اسراییل را زدیم که هنوز تبیین نشده است، اظهار کرد: امروز در دنیا به تکنولوژی رسیدیم که با روسیه و چین در موضع برابر می‌نشینیم، دنیا از توانمندی هسته‌ای و نظامی مان متحیر هستند.

نماینده مردم ایلام در مجلس با اشاره به حضور و فعالیت بانوان در عرصه سیاست مطرح کرد: زمانی به خانم‌ها در مجلس اجازه ورود ندادند و بودجه‌ای اختصاص نیافت و می‌گفتند نباید برای حقوق مسلم بانوان در مجلس چانه زنی کرد.

وی با بیان اینکه به فرموده رهبر زنان اهل فکر و اهل تفکر و رهبران جامعه هستند، عنوان کرد: زنان با وقار و نجابت اسلامی باید وارد میدان شوند نباید شرایط به سمتی برویم که عکس روایات اسلامی عمل کنیم در واقع باید زنان صدر اسلام معرفی شوند.

فلاحی در ادامه خطاب به مدیران و مسئولان امور دولتی تصریح کرد: مسئول باید بداند نقش دین زدایی در بین مردم دارند و باید در جایگاه مان مسئولیت‌پذیر باشیم؛ متاسفانه خیلی جاها باعث شدیم گفتمان انقلاب نادیده گرفته شود.

این سیاستمدار ایرانی با تاکید بر اینکه بسیاری از مسئولان فاسد باید به سلابه قانون کشیده شوند که با این اقدام مردم خوشحال می‌شوند، گفت: توجه کنیم که برای هر صندلی قدرت ۷۰ شهید دادیم.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مسئولان فاسد در گلوگاه‌های حساس هستند و نباید در مسئولیت باشد، خاطرنشان کرد: چرا مسئول باید در یک سال ۶۰ سفر خارجی برود در حالی که وضعیت اقتصادی و دلارمان بسیار نامساعد است؛ کشورمان شرایط سخت قرار دارد بنابراین دیپلماسی و سفر خارجی باید با آورده باشد.

کد خبر 749536

دیگر خبرها

  • ماهیت واقعی تمدن غرب برای جوانان تبیین شود
  • همت معلمان، زمینه‌ساز فرهنگ و تمدن شده است
  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • معلم محور تمدن ساز جامعه اسلامی است
  • دنیا از توان نظامی ایران متحیر شده است
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • سرلشکر سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سردار سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود