Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: مدیر انتشارات نسیم حیات گفت: رساله حقوق، درسنامه اخلاقی مؤمن در حوزه روابط فردی و اجتماعی است و وظایف فرزند در برابر پدر، مادر، وظایف همسران نسبت به یکدیگر و فرزندان و ... را بیان می کند و حقوق بشر غربی، چکیده این رساله است.

حجت الاسلام رضا کریمی، مدیر انتشارات نسیم حیات در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان که به مناسبت میلاد امام سجاد (ع) انجام شد، با اشاره به تلاش های این امام بزرگوار در زمینه هدایت مردم، اظهار کرد: یکی از آثار بزرگ امام چهارم شیعیان(ع)، صحیفه سجادیه است که «اُخت القران» (خواهر قرآن)، «زبور آل محمد(ص)» و «انجیل اهل بیت(ع)» لقب گرفته و در این کتاب ایشان از جانب مردم با خداوند در قالب دعا به سخن پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه اگر تمام مردم جهان، این کتاب را سرلوحه زندگی خود قرار دهند هم به لحاظ معنوی و هم مادی به آرامش و لذت خواهند رسید، تصریح کرد: صحیفه سجادیه، کتاب زندگی، سیاست، اقتصاد، کشورداری، سبک زندگی اسلامی، اعتقادات و ... است و یکی از ارزنده ترین کتاب های شیعی محسوب می شود.

 

کریمی ادامه داد: صحیفه سجادیه با تمام عظمت خود، در میان مسلمین و شیعیان مغفول است و افراد کمی با مضامین بلند دعاهای آن آشنایند که اگر مرزبانان اندیشه و خواص در زمینه این کتاب بهتر عمل می کردند، وضعیت کلی جامعه مناسب تر بود، رذایل اخلاقی کمتر به وجود می آمد و مردم در آرامش به سر می بردند.

 

این مولف و پژوهشگر درباره صحیفه سجادیه با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه و تکلیف پیامبر(ص) از بعثت، تکمیل مکارم اخلاقی بود، ابراز کرد: صحیفه سجادیه بهترین منبع برای دستیابی به این مکارم اخلاقی است که یکی از معارف آن، رساله حقوق است که بیش از ۵۰ تکلیف و وظیفه مؤمن نسبت به ديگران را شامل می شود و این رساله همچون درسنامه اخلاقی مؤمن در حوزه روابط فردی و اجتماعی است و وظایف فرزند در برابر پدر، مادر، وظایف همسران نسبت به یکدیگر و فرزندان و نیز وظیفه همسایه، استاد، شاگرد، امام جماعت، حكومت از جمله موضوعات این رساله است.

 

وی با بیان اینکه حقوق بشر غربی، چکیده رساله حقوق امام سجاد(ع) است، تاکید کرد: در دعای مکارم اخلاق امام سجاد(ع) می فرمایند: «خداوندا به من کمک کن تا از آزار مردمان به دور باشم» و در رساله حقوق، به مولفه های حقوق همسایه، پدر و مادر و ... می پردازندکه این ها درسی برای متولیان امور و تمام ملت های جهان است.

 

کریمی با بیان اینکه رساله حقوق امام سجاد(ع) یکی از افتخارات شیعه محسوب می شود، تصریح کرد: این رساله نشان می دهد که ائمه اطهار(ع) چه میزان کرامت انسان ها، رعایت حقوق بشر، حقوق حیوانات و ... توجه داشته اند و پیشگام بودند و این توجه امام سجاد(ع) زمانی صورت گرفته است که ظلم و خفقان بیداد می کرد اما ایشان در آن دوران رساله حقوق را بیان می کنند.

 

مدیر انتشارات نسیم حیات با بیان اینکه می توان از رساله حقوق امام سجاد(ع) در تولید علوم انسانی اسلامی بهره گرفت، ابراز کرد: حقوق تدریسی امروز در دانشگاه های کشور برگرفته از فقه و آیات قرآن کریم است و آنها الزام آور هستند اما رساله حقوق امام سجاد(ع) الزامات اخلاقی دارد و ضرورت دارد که اساتید دانشگاه و محققان در آن تدبر و تفکر نمایند.

 

وی با بیان اینکه یکی از مواردی که موجب جنگ و نزاع می شود، عدم رعایت حقوق دیگران است، گفت: امام سجاد(ع) یکی از موارد ذکر شده در این رساله را به حقوق چشم پرداختند که باید از نگاه به نامحرم بپرهیزد.

 

کریمی با بیان اینکه در این رساله امام(ع)، پیرامون  حقوق حاکمیت، مسئولان و همسایگان الزامات اخلاقی را بیان کرده است، خاطرنشان کرد: بهترین راه ترویج این رساله در مساجد، دانشگاه ها، مدارس و ... است و باید پیش از آن که الزامات قانونی بگیرد، باید از لحاظ اخلاقی مدنظر قرار گیرند.

پایان پیام/376

منبع: شبستان

کلیدواژه: سپاه پاسداران دولت نماز جمعه نکوداشت سعدی شیرازی سعدی شیرازی یادروز سعدی بزرگداشت سعدی یاد روز سعدی سعدیه شیراز سعدی میلاد امام سجاد ع جشن اعیاد شعبانیه مدیر انتشارات نسیم حیات رساله حقوق امام سجاد ع سبک زندگی اسلامی حجت الاسلام کریمی کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) که به دعوت مسلمانان برزیل برای شرکت در همایش بین‌المللی «اسلام؛ دین گفت‌وگو و زندگی» به این کشور سفر کرده است، در حاشیه این همایش، در جمع علما و مدیران مراکز دینی آمریکای لاتین، با اشاره به جایگاه مکتب اهل‌بیت (ع) اظهار کرد: الحمدالله که خداوند ما را با مکتب اهل‌بیت (ع) آشنا کرد.

وی اضافه کرد: ما با اتفاق بزرگی مواجه شدیم که اسلام در عرصه اجتماعی و سیاسی حضور پیدا کرد. هیچکس فکر نمی‌کرد چنین اتفاقی رخ بدهد. با وقوع انقلاب اسلامی در ایران، فرصتی طلایی برای همه ایجاد شده است.

تبلیغات غربی‌ها علیه مکتب اهل‌بیت (ع)

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) افزود: امروز غول رسانه‌ای در اختیار غربی‌ها است، آنها در صدد هستند که پیروان مکتب اهل‌بیت (ع) را خشونت‌طلب معرفی کنند، حال آنکه مکتب اهل‌بیت (ع)، مکتب مهر و مهربانی است. همه حرف‌ها برای این است که پیروان مکتب اهل‌بیت (ع) در مقابل زور می‌ایستند، به همین جهت این نسبت را به شیعیان می‌دهند.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی با اشاره به تلاش‌ها برای تحریف اسلام اظهار کرد: ما امروز با تحریف دیگری از اسلام مواجه هستیم. زمانی دشمنان با بیرون کردن کامل اسلام از عرصه‌های اجتماعی و سیاسی به دنبال تحریف اسلام بودند، اما اکنون غربی‌ها به دنبال معرفی اسلام لیبرال هستند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، وظیفه مهم مبلّغان دینی را معرفی مکتب اهل بیت (ع) دانست و تصریح کرد: اینگونه نیست که سخنان ائمه معصومین (ع) را به راحتی با خواندن چند حدیث بفهمیم. حضرت امیرالمومنین (ع) در روایتی فرمودند: «اَمر (شأن و امامت ما) سخت دشوارتر است؛ و کسی نمی‌تواند (چنان که باید) به آن اقرار کند؛ مگر مَلک مقرّب، یا نبیّ مرسل، یا عبدی که خداوند قلب او را برای ایمان خالص کرده است.»

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی اضافه کرد: ما می‌خواهیم به دیگران بگوییم که اسلامِ اهل‌بیتی چیست. باید جوانان را با مکتب اهل‌بیت (ع) انس بدهیم.

رفتار پیروان اهل‌بیت (ع)؛ معرّف مکتب و اهل‌بیت (ع)

وی افزود: امام موسی صدر، جمله‌ای دارد که خیلی زیبا است. او نقل به مضمون می‌گفت که اگر می‌خواهیم امیرالمومنین (ع) را به غیرمسلمانان معرفی کنیم، با خواندن تاریخ یا نقل آیات قرآنی ممکن نیست، چون آنها که قرآن را قبول ندارند. امروزه فقط از این طریق می‌توانیم حضرت امیرالمومنین (ع) را به غیرمسلمانان معرفی کنیم که در رفتارمان، نماینده گفتار و کردار امام علی (ع) باشیم. حضرت امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه فرمودند: «وَ لکِن اَعینونی بِوَرَعٍ وَ اجتِهادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سُدادٍ»؛ ولی مرا با پرهیزگاری و تلاش (برای پاک زیستن) و عفت و پیمودن راهِ درست یاری دهید. اگر امام علی (ع) به خوبی معرفی شود، محبوب عالم خواهد شد. اگر امام علی (ع) را درست معرفی کنیم، در دنیا چه اتفاقی می‌افتد؟ دیگر ظلم نخواهد بود، توزیع ثروت به صورت عادلانه صورت می‌گیرد، فقر نخواهد بود و اتفاقات بسیاری رخ می‌دهد.

کد خبر 6092999 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • انعقاد ۷ تفاهم‌نامه رهاورد اکسپو برای خراسان جنوبی
  • تقدیر سجاد انوشیروانی و کوروش باقری از معلمان
  • معلمانِ نیک به خدا نزدیک ترند
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود/ سند تحول قضائیه حلال مشکلات عدلیه
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • ظهور تحول در دانشگاه های جهان را باید نتیجه خون‌های ریخته شده در غزه دانست
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی