Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ستاد اطلاع رسانی (فهما)، حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا میرجلیلی در دومین نشست مجازی از سلسله نشست‌های بزرگداشت مقام امام سجاد(ع) به میزبانی جامعه فرهنگیان کشور افزود: بحث امروزمان پیرامون کلی‌ نگری و جزئی‌ نگری بوده که نسبت به شخصیت‌های دینی و البته ابعاد مختلف دین و به‌ویژه امام سجاد(ع) وجود دارد، چرا که جامعه ما گاهی وقت ها دچار افراط یا تفریط ‌هایی در این عرصه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیان داشت: در مورد شخصیت امام سجاد(ع) افراط و تفریط شده و هنوز همهمدر در برخی از اقوام آن امام همام را به عنوان شخصیت بیمار کربلا توصیف می‌کنند، در حالی که آن حضرت در طول ۳۵ سال امامت شاید ۱۰ روز را بیمار بوده باشند، این در حالیست که ایشان وقتی در شام بودند چندان کسالت نداشته و این معجزه خداوندی برای نجات آن امام همام بوده است. 
این مبلغ بین المللی اظهارداشت: همچنین برخی در توصیف ابعاد دیگر آن حضرت از جمله شخصیت علمی، فرهنگی و عبادی ایشان دچار افراط و تفریط شده اند، برخی آن امام همام را فقط به دید یک عارف عابد شناخته و معرفی کرده اند، برخی هم به عنوان یک شخصیت صرف علمی و برخی به عنوان شخصیتی که خدمات اجتماعی فراوانی داشت، هرچند که امام سجاد(ع) در زمینه اجتماعی و یاری به مردم در یک مورد بیش از هزار نفر عبد و بنده را آزاد کرد.
حجت‌الاسلام و المسلمین میرجلیلی یادآورشد: عده‌ای رویکرد علمی امام سجاد(ع) و مشخص کردن راه برای مسیر علمی امام باقر(ع) و امام صادق(ع) را ملاک قرار داده و شخصیت امام چهارم را از این جنبه مورد بررسی قرار می‌دهند اما واقعیت آن است که باید از ابعاد دیگری سیره آن حضرت را بررسی کرد.
وی با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) پایه‌گذار و بنیان‌گذار حقوق بشر در جهان است، تصریح کرد: انبیا و ائمه(ع) استراتژی واحدی دارند و آن استقرار عدالت، مبارزه با ظلم و فساد است که بنا به اقتضای زمانه با تاکتیک‌های مختلف آن را در جامعه جاری و ساری کردند؛ برای مثال امام سجاد(ع) بسیاری از مسایل اجتماعی را در قالب دعا بیان کردند اما اقدام‌های ایشان فقط منحصر به این مساله نبود و نباید جزء نگر به زندگی ایشان نگاه کنیم. 
این پژوهشگر همچنین با اشاره به برگزاری کنگره امام سجاد(ع) در دانشکده حقوق دانشگاه مرکزی اکوادور گفت: آن زمان وقتی رییس دانشکده کتاب رساله حقوق امام سجاد(ع) متوجه شد، این کتاب ۱۴ قرن قبل نوشته شده برایش عجیب بود که قرن ها قبل اثری در مورد حقوق بشر باشد در حالی که حقوق بشر در سازمان ملل نهایت ۲۰۰ سال بیشتر قدمت ندارد، او ما را توبیخ کرد که چرا این کتاب را به جهان معرفی نکرده و چگونه است من که با همه حقوق دانان عرصه حقوق بشر در جهان مرتبط هستم، تاکنون چنین اثری را ندیده ام.
میرجلیلی با اشاره به اینکه حدود سه سال است که در «کشور اکوادور» هر سال کنگره امام سجاد(ع) را برگزار می‌کردیم، اظهارداشت: قبل از اینکه کرونا شیوع یابد کنگره در دانشگاه مرکزی و مهم‌ترین پایگاه علمی این کشور با عنوان امام سجاد(ع) و نگرش حقوقی و حقوق بشری آن حضرت برگزار می‌شد. 
وی در بخش دیگری از مباحث خود با اشاره به شرایط و زمانه ای که امام سجاد(ع) در آن زندگی می کردند، افزود: مظلومیت آن حضرت به اینست که سال ها در غربت و تنها بودند، آن هم در شرایطی که چیزی از اسلام باقی نمانده بود اما آن امام همام به اندازه ای با ظرافت و زیبا عمل می‌کند که جامعه بعد از مدتی به مسیر واقعی و اصلی خود بر می‌گردد.
مسوول بخش بین‌الملل یازدهمین کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) یادآورشد: کنگره امام سجاد(ع) به همت مردم  استان هرمزگان در این سال‌ها به ثبات و قوام خود رسیده است و امیدواریم که به معنای واقعی کلمه جهانی شود.
این مسوول اظهارداشت: در حال حاضر نیز اندیشمندان بسیاری از کشورهای جهان منتظر فرا رسیدن ایام شهادت امام سجاد(ع) هستند تا بتوانند به این کنگره وصل شده و در آن شرکت داشته باشند.
 

برچسب‌ها امام سجاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: امام سجاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان امام سجاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان آن امام همام امام سجاد ع حقوق بشر آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۹۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گور‌های جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

مسئولان بهداشتی غزه به تازگی به ویژه در مجتمع پزشکی الشفا شهر غزه و مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان‌یونس گور‌های دسته جمعی ایجاد شده توسط رژیم اشغالگر را کشف کردند.

در این گور‌ها اجساد متلاشی شده برخی از شهدا در کنار باقی مانده اجساد و نیز پیکر‌های بدون عضو یافته شدند و به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی عامدانه اعضای این پیکر‌ها را به سرقت برده است.

از سوی دیگر پس از بررسی برخی از پیکر‌ها مشخص شد که رژیم صهیونیستی تعدادی از آنها را در حالی که زنده بودند، دفن کرده است، علاوه بر این خانواده‌هایی که فرزندانشان به شهادت رسیدند با مشکل بزرگی در شناسایی اجساد آنها مواجه هستند چرا که به دلیل طولانی شدن دوره عملیات نظامی، چهره‌ها و پیکر‌های آنها از بین رفته است.

مسوولان پزشکی دولت غزه با همکاری برخی نهاد‌های بین‌المللی در حال بیرون آوردن اجساد هستند تا از هویت آنها مطمئن شده و از نظر ظاهری آنها را بررسی کنند سپس آنهایی را که شناسایی می‌شوند در گورستان‌های رسمی دفن کرده و یا علامت‌های مشخصی روی آنها قرار می‌دهند تا خانواده‌ها بعدا بتوانند آنها را شناسایی کنند. در مواردی که پیکر‌ها قابل شناسایی نبودند برخی افراد داوطلب را بر بالای قبر‌های آنها همراه با مشخصاتشان قرار دادند.

«احمد الخطیب» جوان فلسطینی که همراه با ده‌ها جوان دیگر به صورت داوطلبانه در حال بیرون آوردن پیکر‌های شهدا و دفن آنها است، در گفتگو با سایت «العربی الجدید» درباره شرایط بد این پیکر‌ها و از بین رفتن تعدادی از آنها گفت: برخی از اجساد دستانشان بسته بود و به نظر می‌رسید که آنها توسط سربازان رژیم صهیونیستی اعدام شده‌اند، برخی دیگر از آنها نیز کاملا تحلیل رفته و تنها استخوان‌هایی از آنها باقی مانده بود و دیگر قابل شناسایی نبودند.

الخطیب افزود: برخی اجساد روی یکدیگر انباشته شده بودند و رژیم اشغالگر آنها را بدون توجه به خانواده‌هایشان و بدون هیچ نظمی دفع کرده بود.

«رامی عبده» رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در این رابطه، اقدامی بین‌المللی و فوری برای تحقیق درباره جنایات مربوط به صد‌ها گور جمعی کشف شده در نوار غزه با پیکر‌های هزاران فلسطینی را خواستار شد که از ابتدای حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.

عبده گفت: با توجه به اینکه نشانه‌هایی دال بر قتل عامدانه و اعدام‌های ظالمانه و فراقانونی این افراد وجود دارد، حجم گور‌ها و تعداد اجسادی که از آنها بیرون می‌آورده می‌شوند و پیکر‌هایی که هنوز بیرون آورده نشده‌اند، هولناک بوده و مستلزم اقدامی بین‌المللی و فوری شامل تشکیل کمیته بین‌المللی و مستقلی جهت تحقیق درباره این گور‌ها و چگونگی قتل این افراد است، شواهد حاکی از این است که آنها در حالی که بازداشت بوده و دستانشان بسته بوده، به قتل رسیده‌اند.

رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در ادامه گفت: شرایط دفن این افراد مستلزم تشکیل کمیته فنی از کارشناسان برای بررسی و معاینه پیکر‌هایی است که بیرون آورده شدند و باید درباره علت قتل آنها تحقیقات انجام شود و سیستمی ایجاد شود که امکان شناسایی آنها در حال حاضر و آینده را فراهم کند.

پیش از این پیکر‌های صد‌ها تن از شهدا در مجتمع پزشکی الشفا کشف شد و این گور‌های جمعی صفحه سیاهی در کارنامه اقدامات متجاوزانه سربازان رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین اشغالی هستند.

به گفته عبده، تیم‌های رصد گزارش دادند پیکر‌های ده‌ها قربانی از گور‌های جمعی موجود در بیمارستان الشفا بیرون آورده شده و همچنین پیکر‌هایی دست بسته و زخمی‌هایی که به آنها رسیدگی نشده بود و با وجود شرایط جسمی‌شان اعدام شده بودند، از این گروه‌ها بیرون آورده شدند.

رئیس دیده‌بان اروپا-مدیترانه تایید کرد، شواهد و مدارک نشان می‌دهد برخی از این پیکر‌ها متعلق به بیماران هستند چراکه آنها در حالی بیرون آورده شدند که هنوز سرم و تجهیزات پزشکی به آنها وصل بود.

همچنین «جمیل سرحان» معاون مدیر کل هیئت مستقل حقوق بشر به العربی الجدید گفت: با گذشت زمان جنایات زننده رژیم صهیونیستی برای جهانیان نمایان شد و گور‌های جمعی با پیکر‌هایی از تمام گروه‌های سنی در بیمارستان ناصر کشف شدند.

سرحان افزود: به گفته شاهدان عینی بسیاری از این پیکر‌ها برهنه و یا دستانشان از پشت بسته بود و یا سر نداشتند و یا جسد‌های بدون پوست بودند، تردید‌هایی در مورد سرقت اعضای پیکر این شهدا و نیز پیکر‌هایی که به شکلی غیر عادی متلاشی شدند، وجود دارد و این مسئله نیازمند انجام تحقیقاتی درباره کشف چگونگی از بین رفتن این اجساد است.

بیش از ۲۸۳ پیکر از گروه‌های سنی مختلف از سه گور جمعی بیرون آورده شدند و هنوز حدود ۵۰۰ تن دیگر در زمره مفقودی‌ها هستند و این نگرانی وجود دارد که سرنوشت آنها هم گور‌های دسته جمعی است.

در کل تعداد افراد ربوده شده فلسطینی حدود ۲۰۰۰ شهروند است، نزدیک به ۱۰ هزار تن در نوار غزه در زمره مفقودی‌ها هستند و هیچکس اطلاعی از سرنوشت آنها ندارد و با توجه به حجم گسترده حملات هوایی و زمینی و ویرانی ساختمان‌ها و مسیر‌ها نیرو‌های دفاع مدنی نیز نتوانستند بسیاری از پیکر‌ها را از زیر آوار‌ها بیرون بیاورند.

«اسماعیل الثوابته» مدیرکل دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین در گفتگو با العربی الجدید اظهار کرد: از زمان عقب‌نشینی نیرو‌های ارتش رژیم صهیونیستی از مجتمع پزشکی ناصر در شهر خان‌یونس بیش از ۷۰۰ تن مفقود هستند.

الثوابته افزود: سه گور جمعی در بیمارستان ناصر کشف و ۳۹۲ پیکر از آن بیرون آورده شد و مابقی پیکر‌ها در دو گور دیگر هستند که به زودی بیرون آورده می‌شوند.

این مسوول فلسطینی با اشاره به اینکه برخی از پیکر‌هایی که از این گور‌های دسته جمعی بیرون آورده شدند، پیکر‌های کودکان فلسطینی هستند، گفت: اجسادی در این گور‌ها دیده شدند که دست‌ها و پاهایشان بسته شده بود و این باور وجود دارد که آنها در حالی که زنده بودند، دفن شدند، همچنین برخی از این پیکر‌ها با شلیک مستقیم به سرشان به شهادت رسیدند.

او افزود: اجساد در عمق ۲ تا ۳ متری زمین دفن شدند و این نشان می‌دهد که رژیم اشغالگر سعی داشته ابعاد این جنایت را از نگاه جهانیان مخفی نگه داشته و در سطح بین‌المللی و جهانی از این مسئله فرار کند.

به گفته الثوابته، تعدادی از اجساد در کیسه‌های پلاستیکی پیدا شدند که روی آنها به زبان عبری کلماتی نوشته شده بود و این نشان‌دهنده طرفی است که آنها را دفن کرده است، علاوه بر این پیکر‌های بدون سر، دست و پوست کشف شدند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • مراسم دسته روی شهادت امام جعفر صادق (ع)در مازندران برگزار می شود
  • گور‌های جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند
  • جامعه نیازمند بهره‌گیری از سیره عملی شهید مطهری است
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • کنگره علمی پژواک با ارائه دستاورد‌های دانش آموزی در کاشان
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • بررسی ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد
  • افعی تهران، راسکولنیکُف و احساس منحصر به فرد بودن در جهان